Thursday, October 22

Finally after all this years...

Alhamdulillah..akhirnye.Aku memiliki sebuah medium untuk merakamkan perjalanan hidup ni.After all this years, this is one of the historical moment for me as i finally decided to start my own blog(asyik duk bace org punye je..keh2).Dulu ms kecik2 slalu tgk ayoh tulis diary.Ayoh kate nanti die xdop, leh la bace.Aku terkesima.Belom mampu untuk aku pahami bibit tuturan beliau.Dari situ la aku terinspirasi untuk menulis diary@jurnal@catatan peribadi etc..(dulu ade membe gua sebut etc,eteces ms present!hahahaaha).Aku pon stat la tulis dalam buku latihan bergaris.Pastu lame2 cam boring je hahaha.Stop kt situ.

Kenape baru skrg?Good question.And the answer is..BILE LAGI?hehe.Actually mase tgh jage ayoh sakit ramadhan aritu, aku terbaca ayoh punye diary.(gua selongkar gobok@almari die).Diary tu dah lame.Berhabuk..1998.Itu yg tertulis besor bapok kt kulit luor.Mase tu aku darjoh enam.Tiade ape yg menarik.Gaye penulisan ayahanda agak borink untuk di baca..(sori dad.ehe).Belek punye belek,aku terhenti di satu page..tarikh die aku xingat.Tp yg pasti ari tu result UPSR tubek.Tercatat 1 perenggan yg berbunyi..(lebih kurang la)

Keputusan UPSR diumumkan.Adin dapat keputusan cemerlang.5A.Bersyukur kerana
adin berjaya dalam ujian.Rasa seperti mahu diberitahu seluruh negeri akan kegembiraan ini.
Harap Adin akan jadi anak yg pintar dan soleh.

Aku kaget..tergamam..pada hari tu seingat aku bile aku ckap kat die aku dapat 5A,tau die ckap ape.With cold and heartless voice,he said "mu niru sape mase perekse?".Translation."awak meniru siapa semasa ujian?".Can you imagine that?From what he wrote, he' didnt mean to say it that way.But he did!And after 11 years, i finally know that he's actually proud of me!I wish i could know it earlier!So I wont take him for granted!Ampunkan anakmu ini..Penuh dengan dosa dan kesilapan..

Moral value.Hargailah ibu bapa kamu..berbakti lah selagi ade hayat..Ayoh..adin sayang ayoh..Ungkapan itu xpernah aku ungkapkan kpdnye...Insyaallah.Akan aku ucapkan penuh keyakinan di hadapan beliau suatu hari nanti!(ye ker?)...hehehehe...sign off.

5 comments:

tashazameri said...

sentimental jugak ur dad eh. like father like son. muge berjaya mencapai semua impian. pasni jgn lupa update sokmo kat cnih eh.
good luck aden! =)

Tg Abd Ghafar B Tg Ahmad said...

tahniah aden,
welcome to our world, blogger world.

sentimental gak,

gunakan kesempatan selagi ada, berbaktilah kepada mereka.

Ur fren,
Tg

seepot seedot said...

adin??tak suke nama tu..lebih suke takee yg dulu..macho dan happening..haha!

biasalah,org selalu ckp yg mat2 blogger mcm kte atau minah2 blogger ni semuanya sentimental, jiwang karat dan mcm2 la...hakikatnya hanya kte yg tahu...

masa aku buat blog dulu pun sama gak,member2 semer royat aku nak berlagak dan mcm2 la..tp sekarang,blog akulah yg jadi tempat member2 aku mendonlod ape2 yg diorang suke..

finally,
WELCOME to the CLUB!

sahabat_zha said...

salam

tashazameri said...

en seepot...xsemestinye jiwang kan kalo blogging. just sharing ape yg kite tau n nk gtau. leh jdkan panduan n sempandan. sharing is caring kan =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails